Web siteleri markanızın dijital ortamdaki kartvizitleri gibidir. Bu nedenle kurumsal kimliğinizi yansıtması markanız açısından oldukça önemlidir. Markanızın normalde olduğu gibi dijital ortamda da kurumsallığının yansıtılması, kullanıcıların markanızı tanıması ve güvenmesi açısından önemli bir unsurdur. Alan adları da web sitelerinize yönlendiren araçlar olduğundan bu noktada dikkat edilmesi gereken konulardan biridir.

Alan adınız markanız ile uyumlu olsun!

Alan adı seçimlerinde dikkatli davranmak size marka bilinirliği ve prestiji olarak geri dönüşü olacak bir konudur. Bundan dolayı alan adı seçimlerinde bazı noktalara önem vermelisiniz. Alan adı seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli konu, seçeceğiniz alan adının, markanızı ve işinizi doğru yansıtmasıdır. Marka, işyeri ya da hizmetinizle alakalı ve kurum kültürünüzü temsil edecek bir alan adı seçmelisiniz. Aynı zamanda bu alan adı çok uzun ya da kısa olmamalı, akılda kalıcı olmalıdır. Telaffuzu ya da akılda kalması zor bir alan adı seçtiğinizde kullanıcıları benzer alan adına sahip web sitelerine yönlendirebilirsiniz. Bu da hem markanız için itibar kaybı hem de ticari bir zarar olabilir.

Uzantı seçiminde dikkatli olun!

Alan adı seçiminde önemli olan diğer bir konu ise alan adınızın uzantısının ne olacağıdır. Alan adınızın uzantılarla birlikte akılda kalıcı olması gerekir. Aynı zamanda uzantı seçiminde yeni çıkan, geçici modalara uymak yerine daima göz önünde bulunan seçenekleri değerlendirmeniz kullanıcılar üzerinde olumlu bir etki yaratacaktır. Örneğin kurumsal bir şirket için alan adı seçimi yaparken .com, .net ya da .com.tr gibi alan adı uzantıları seçmek daha olumlu bir izlenim yaratacaktır. Alan adı uzantı seçimi yaparken .com.tr uzantısının yalnızca resmi belge ile alınabileceğini unutmayın. Alan adınızı almak ve kullanmaya başlamak için buraya tıklayarak sorgu yapıp, satın alabilirsiniz.

Anahtar kelimelerden yararlanın!

Alan adı seçiminde, internette kullanıcıların o alanla ilgili olarak en çok arattığı kelimeleri kullanmak web sitenizin daha kolay bulunmasını sağlar. Kullanıcılar arama yaptığı zaman bu kelimeler ile arama yapacakları için web sitenize erişmeleri daha hızlı olacaktır. Aynı zamanda hizmet verdiğiniz bölge ya da şehirleri de alan adınız içerisinde kullanmak web sitenizin arama sonuçları içerisinde daha kolay bulunabilmesini sağlayacaktır.

Editör

Yoruma kapalıdır.