Günümüzde neredeyse sosyal medya kadar önemli, Instagram kadar bağımlılık yaratan bir mecra var karşımızda. E – Ticaret Web Siteleri ! Fiziki şekilde olabilmelerinin yanı sıra büyük oranda online olarak var olan bu siteler, müşterilere 7/24 hizmet verebilmektedir. Kısaca tanımlayacak olursak eğer E – Ticaret Siteleri, tüketicilerin internet üzerinden ürün veya hizmet satın aldıkları platformlara denmektedir. Bu siteler, hem alıcılar hem de satıcılar tarafından birçok avantaja sahiptir. Örneğin; ürün çeşidinin bol olması, ürün hakkında deneyim elde etmiş kullanıcıların yorumlarını okuyabilme olanağı veya kullanıcıların evden çıkmadan tek tuşla, hızlı bir alışveriş yapabilme olanağının olması alıcı tarafından sahip olunan avantajlardan sadece birkaçıdır. Öte yandan satıcılar her an ulaşılabilir bir online mağazaya sahip oldukları için, düşük maliyetle ürünlerini satabilir veya ürünler hakkında detaylı bilgiler sunabilir. Peki bu E – Ticaret Siteleri nasıl kurulmaktadır ? 

Hedef Kitleye Uygun Alan Adınızı Belirleyin !

E – Ticaret Web Sitesi açmak için lazım olan ilk etmen online mağaza için bir alan adının seçilmesidir. Seçilecek alan adı ise hedef kitleye seslenmeli ve pazar rekabetine uygun olmalıdır. Buradaki pazardan kastımız ülkemize özgü bir site mi olmalı yoksa uluslar arası bir E – Ticaret site olmalı sorusuna verilen cevaptır. 

SSL Sertifikanız Mutlaka Olsun ! 

SSL Sertifikası veya bir diğer adıyla Güvenlik Sertifikası, organik olarak büyümek ve Google’da aratıldığında ilk sayfada çıkmak için oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra SSL Sertifikasının bir diğer önemi ise siteyi ziyaret eden veya alışveriş yapan müşterilerin kişisel verileri ve kredi kartı verileri başta olmak üzere tüm verilerinin şifrelenerek üst düzey korunabilmesidir. Bu sayede kullanıcılılar, güvenli bir şekilde sitede gezinebilmektedir.

Ödeme Seçeneğiniz Birden Fazla Olsun !

Buradaki kilit nokta müşterileri memnuniyeti için, birçok ödeme seçeneği sunabilmektir. Çünkü herkes kredi kartı kullanmayabilir, havale / EFT ile uğraşmak istemeyebilir veya kapıda ödeme seçeneğini daha güvenilir bulabilir. Buna ek olarak, bankaların sanal poslarının ve ödeme aracılarının (Payll, Pay TR, Iyzico…) olması da site için iyi bir avantaj olabilir. Bu nedenle seçilen hedef kitleye uygun ödeme seçeneklerinin bir listesinin yapılması, ardından uygun olan ödeme seçeneklerinin web siteye uyarlanması çok önemlidir. 

Dijital Pazarlamayı Asla Es Geçmeyin !

Tüm adımları tamamladıktan sonra müşterilere E – Ticaret Web Sitenizi duyurmalısınız. Bu adımın önemi, sitenizi müşterilerle tanıştırmak ve onları sitenize çekebilmektir. Bunun için de online pazarlamadan yararlanılmalı, doğru strateji belirlenmelidir. Mevcut müşterilerinizin haricinde yeni müşterilere de ulaşmanızı sağlayacaktır. 

Genel hatlarıyla baktığımızda E – Ticaret Web Siteleri günümüzde büyük bir yer edinmektedir. Hem müşteri hem de firmalar için birçok avantajları bulunmaktadır. Hem mağaza hem de online olarak var olabilen bu siteler, 7 gün 24 saat hizmet verebilmektedir. Bu yüzden E – Ticaret Web Sitesi kurulmaya karar verildiğinde uygun adın seçilmesi, özellikle SSL sertifikasının alınması, ödeme seçeneklerinin yelpazesinin geniş olması ve dijital pazarlamadan yararlanılması gerekmektedir.

Editör

Yoruma kapalıdır.