Google, ülkemizde ve dünyada en fazla kullanılan arama motoru. Hal böyle olunca işletmeler de üst sıralarda yer almak için büyük bir rekabet halindeler. Peki nedir bu kadar rekabetin sebebi? Araştırmalara göre kullanıcıların büyük çoğunluğu arama motorunda aradığı bilgiyi ilk sayfada bulamıyorsa, ne yazık ki ikinci sayfaya bakma gereği duymuyorlar. O halde işletmeler hem marka bilinirliği hem de ürün veya hizmetlerinin satışlarını arttırmak amacıyla üst sıralarda yer almanın yarışı içerisindeler. Üstelik Google’ın ülkemizdeki pazar payının %90’ın üzerinde olduğunu göz önünde bulundurursak, ne kadar önemli olduğunu siz düşünün. Google’da üst sıralarda yer almak marka değerinizi arttırır ve tüketicilerin gözünde bir kalite algısı yaratır.

Yurt dışına tur düzenleyen bir tatil acentesi olduğunuzu varsayalım. Tüketiciler Google arama motoruna; “yurt dışı seyahat acenteleri” yazdığında firmanızın en başlarda görünmesi, tüketicinin web sitenizi yüksek ihtimalle ziyaret edeceği anlamına gelir. Ama web siteniz beşinci, altıncı sayfalardaysa tıklanma oranı git gide düşer. Bu da işletmenizin bilinirliği için pek de olumlu olmayan bir durumdur.

Google’da üst sıralarda yer almak için öncelikle belirlemeniz gereken; organik olarak mı, yoksa ücretli reklam vererek mi üst sıralarda yer almak istiyorsunuz? Rekabetin yoğun olduğu bazı sektörlerde ücretli reklam vererek üst sıralarda yer almak işletmeniz açısından yararınıza olabilir. Fakat şunu unutmayın ki; reklama ne kadar yüksek ücret verseniz de üst sıralarda yer almak için sadece bu yeterli değildir. Google’ın algoritması için önemli olan; anahtar kelime seçimi, sayfa açılış hızı, uygun içerik vb. gibi reklamın içeriğiyle uygunluğu önemlidir.

“Tamam, arama motorunda en üst sıralarda yer almak önemliymiş. Peki ama nasıl olacak bu iş?” dediğinizi duyar gibiyiz. İşte size Google’da üst sıralarda yer almanızı sağlayacak birkaç ipucu!

1-Site Performansı/Hızı

Sitenizin açılış hızı kullanıcı deneyimi için çok önemlidir. Sayfanızın açılış hızı yavaşsa, müşteriler sıkılıp sayfanızdan çıkabilir. Unutmayın, kullanıcıların yarısı site açılış hızı yavaşsa sitenin açılmasını dahi beklemeden siteyi terkediyor.

2-Anahtar Kelime Seçimi

En önemli noktalardan biri de anahtar kelimelerin doğru ve eksiksiz seçilmesi. Google’da üst sıralarda yer alabilmek için anahtar kelime analizinizi çok iyi yapmalısınız. Hatalı bir anahtar kelime seçimi ne yazık ki üst sıralarda yer almanızı mümkün kılmaz

3-Meta Açıklamalarının Önemi

İnsanlar bir siteyi ziyaret etmeden önce, sadece başlığı değil, başlığın altındaki açıklama kısmını da okuyor. O nedenle müşterilerin dikkatini çekebilmeniz açısından meta açıklamanız sizin için büyük bir şans olabilir.

4- Kaliteli İçerik Üretmek

İçerikleriniz ne kadar kaliteli olursa, tüketiciler web sitenizde daha uzun süre gezineceklerdir. Fakat içerikleriniz kalitesiz olursa, tüketiciler sayfanızı hızlı terkedeceğinden Google’da üst sıralarda yer alma olasılığınız azalır. Bu noktada ziyaretçi sayınız ve sitede dolaşma süreleri ne kadar fazla olursa, üst sıralarda yer alma ihtimaliniz de bir o kadar fazla olur

Eğer başarılı olamıyorsanız ya da bilgilerinizin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız, Google’da üst sıralarda yer almak için kaliteli bir Dijital Pazarlama Ajansı ile çalışmak sizin için en iyi seçenek olabilir.

Editör

Yoruma kapalıdır.