İnternette gezinirken, alışveriş yaparken dünyaca ünlü kurumların reklamlarına denk gelmişsinizdir mutlaka. Peki ama bu dünyaca ünlü kendini kanıtlamış ve reklama ihtiyacı dahi olmayan firmalar neden hala reklam veriyor? Sebebi çok basit. Günümüz rekabet dünyasında piyasanın en iyisi bile olsanız yeni çıkan bir trend, bir marka sizi yerinizden edebilir. Bu yüzden o ok büyük firmalar bile müşterilerine devamlı olarak kendilerini hatırlatma gereği duyuyorlar.

Daha önceki yazılarımızda Google sıralamasının nasıl olduğundan bahsetmiştik. Kullanıcılar belirli anahtar kelimelerle kısaca ihtiyaçlarını Google’da aratır. Bunun sonucunda karşılarına çıkan sayfaların ilkini seçmeye eğimlidirler. Bu sebeplerden dolayı ilk sıralarda yer almanız büyük önem taşır. Ancak rekabetin yoğun olduğu bir alanda iş yapıyorsanız ilk sırada daimi yer bulmanız biraz sıkıntılı bir süreçtir.

Bu süreci Google Adwords ile kolayca atlatabilirsiniz. Aslında oldukça işlevsel olan bu hizmet kullanıcıların en çok kullandıkları anahtar kelimeler üzerinden reklam vererek gerçekleşir. İş alanınızda en çok aratılan anahtar kelimeler üzerinden reklam verdiğiniz takdirde arama sonuç sayfasında öncelikle reklamlarınızla daha sonra sıralamanızla yer alacaksınız. Reklamlar sonucunda sayfanız tıklandıkça sayfa trafiği arttığından sayfa sıralamanız da bundan etkilenecektir.

İlk başta küçük bütçelerle başlayabileceğiniz bu reklamların etkisini gördükçe bütçenizi arttırabilir, istediğiniz zaman ara verebilirsiniz. Yönetimi konusunda istediğiniz şekilde hareket edebileceğiniz bu reklam hizmeti ile bulunduğunuz ya da tercih edeceğiniz bölgedeki internet kullanıcıların aratacakları belirli anahtar kelimeler arattığında sonuç sayfasında reklamınız görülecek böylece kullanıcıların dikkati çekilecektir.

Firmanızın bilinirliğini ve gelirini arttırmak amacıyla kullanabileceğiniz Google Adwords hizmeti, bütçesi sizin isteğiniz doğrultusunda belirlenecek bir hizmettir. Bu doğrultuda, piyasada aldatıcı olabilecek güven vermeyen kurumlara karşı dikkatli olmanız; hizmet alacağınız firmayı iyi belirlemeniz gerekmektedir.

Editör

Yoruma kapalıdır.