SEO, kelime anlamı olarak arama motoru optimizasyonu anlamına gelir. Peki, ama SEO web siteniz için ne önem arz eder? Web sitelerinin organik olarak üst sıralarda yer alması firmanızın prestiji ve bilinirliğinin artması açısından oldukça önemlidir. Kullanıcılar tarafından arama motorlarına yazılacak kelimelerle eşleşen sayfaların arasında üst sıralamada olmak işiniz açısından oldukça önemli sonuçlar doğuracak, kazanç sağlamanıza yardımcı olacaktır.

Araştırmalara göre internet kullanıcılarının %90’ı arama motoru olarak Google tercih ediyor. Bu durumda da web sitenizin Google’da üst sıralarda görünüyor olması oldukça öneme sahip. Google’da üst sıralarda yer almak reklamla olabileceği gibi organik olarak da mümkün. Fakat bunun için kapsamlı ve sıkı bir çalışma yapılması gerekiyor. Google sıralama belirlerken bazı temel ilkeleri baz alarak bir sonuç ortaya çıkarmaktadır.

Google’ın temel ilkeleri öncelikle özgün tasarım, özgün yazılım ve özgün içeriktir. Yani web sitenizin tasarımı tamamen size özel olmalı dolayısıyla bu tasarım kurum kültürünüzü yansıtmalıdır. Size özel olarak hazırlanan tasarım özgün bir yazılım içermelidir. Hazır tasarımlara sahip bir web sitesi bu kriterlere sahip olamayacağından özel tasarım web siteleri bu yarışa rakiplerine göre önde başlıyor durumdadır. Temel kriterlerden bir diğeri olan özgün içerik ise web sitesinde bulunan görseller, açıklamalar ve yazıların web sitenize özel olması, alıntı olmamasıdır.

Web sitelerinin yapım aşamasında temel bir SEO çalışması yapılır, bu web sitenizin bazı temel özelliklere sahip olması ile ilgilidir ve rekabetin fazla olduğu iş alanlarında yeterli değildir. Uzun soluklu ve detaylı bir SEO çalışması sizin Google sıralamanızı ciddi şekilde etkileyecek ve üst sıralara çok daha kolay çıkarak orada kalıcı olmanızı sağlayacaktır.

Piyasada SEO ile ilgili araştırma yaptığınızda karşınıza çok farklı sonuçlar ve fiyatlar çıkabilir. Burada da önemli olan web sitesi yapım aşamasındaki gibi çalıştığınız firmanın güvenilirliğidir. Detaylı bir çalışma olan SEO çalışması basit bir çalışma değildir. Başarısız bir çalışma yapılması durumunda ortaya çıkan sonucu düzeltmek oldukça zordur. Bundan dolayı web sitesini yaptıracağınız firma kadar SEO çalışması için çalışacağınız firmayı da dikkatli seçmelisiniz.

Editör

Yoruma kapalıdır.