Web sitenizi yenilemeye ve ya sıfırdan kurmaya karar verdiniz. Biraz piyasa araştırması yaptıktan sonra kafanız iyice karıştı. Aynı isteklerde bulunduğunuz halde farklı firmalardan çok farklı teklifler almanız normal hatta arada çok ciddi farkın bulunması da. Nasıl mı?

Farklı firmalardan çok farklı fiyatlar almanızın temel bazı sebepleri var. Bunlardan ilki firmaların özel tasarım web siteleri yerine hazır tasarımlara yönelmesidir. Siz isteklerinizi belirttiniz ancak firma özel ya da hazır bir tasarımdan bahsetmediyse bu firmanın hazır tasarıma yöneliyor olması oldukça muhtemeldir. İsteklerinizi belirli doğrultulara yöneltmek ve hazır tasarımlar halinde uygulamak hedefinde olan bu firmalar fiyat olarak da oldukça makul fiyatlar sunarak totalden kazancın peşinde olabilir.

Fiyat konusunda karmaşanın olmasının diğer bir sebebi, firmaların ücretlendirmeyi ayrı ayrı yapıyor olması olabilir. Örnek olarak bir web sitesi yaptırmak için fiyat aldığınızda firma size öncelikle web sitesi fiyatını sunup ardından sizden domain, hosting adı altında tekrar tekrar ücretler talep edebilir. Bu durumdan kaçınmak için firma ile görüşmeleriniz sırasında tüm detayları konuşarak en sağlıklı sonuca ulaşabilirsiniz.

Diğer ve önemli diğer bir gerekçe ise talep etmiş olduğunuz hizmetin güncel teknolojiye uyumlu yapılmıyor olmasından kaynaklanıyor olabilir. Tüm cihazlar tarafından desteklenecek bir web sitesi oluşturmak belirli bir zaman ve emek isteyen bir iş olduğundan alacağınız fiyatlar arasındaki farkı bir de bu açıdan düşünmelisiniz. Kısa dönemde kar elde etmek uzun vadede zarar getirir bir durum haline gelebilir.

Çalışmaya karar vereceğiniz firma konusunda dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var. Firmanızın güvenilir ve ulaşılabilir olması gerekiyor. Sadece web sitesinin yapım aşamasında değil sonradan ortaya çıkacak sorunlarda da çalıştığınız firma ile sorunları çözeceğiniz için firmanın ulaşılabilir olması oldukça önemlidir.

Çalışacağınız firma sizin firmanızı ve potansiyelini doğru analiz edebilmeli ve isteklerinizi kimliğinizle örtüşecek bir tasarımla buluşturmalıdır. Detayları önemsemeli ve gerekirse sizin unuttuğunuz detaylarla bile ilgilenerek sizi ve işinizi önemsediğini ortaya koymalı ve menfaatiniz için çalışmalıdır.

Editör

Yoruma kapalıdır.