Belirli bir alanda uzman bir şekilde işinizi yapıyorsunuz. Ancak firmanızı bilenler çok mu sınırlı? Web siteniz var ancak size hiçbir artı gelir kazandırmıyor mu? Web sitenizi güncel teknolojiye uyumlu bir şekilde güncellemeyi ertelememeniz gerekiyor. Çünkü kullanıcılar bir web sitesine girdiklerinde öncelikle sitenin nasıl göründüğüne ve işlevselliğine bakıyor.

Mevcut durumdaki web sitenizin size avantaj sağlamamasının çok sayıda sebebi var. Bunlardan birinci ve en önemlisi web sitenizin sizin kurumsal kimliğiniz ile örtüşmüyor olması. Günümüzde teknolojinin de ilerlemesiyle çok sayıda insan internetin arka planında çalışır durumda. Ancak tamamen ticaret boyutundaki yaklaşımlar sebebiyle size sunmuş oldukları web sitesi pek çok kullanıcının kullanmakta olduğu web sitesi tasarımları ile aynı. Bu durumda web siteniz sizi yansıtmıyor ve kullanıcılarınıza sizin farkınızı ifade etmekten uzak bir imaj çiziyor.

Kişiye ya da kuruma özel tasarım olarak yapılan web siteleri, kurum karakterini yansıtmakta ve kurumun değer çizgilerini belirgin bir şekilde ortaya koyarak dikkat çekmektedir. Bu da kurumların prestijini arttırmakta ve kendi konumlarını oluşturmalarına yardımcı olmaktadır.

Web sitenizin avantajlarını kullanamamanızın ikinci bir sebebi; web sitenizin güncel teknolojiye uyumlu olmamasıdır. Cep telefonu kullanıcılarının %90’ının akıllı telefon kullandığı hesaba katıldığında, eski teknolojiye sahip web sitenizin bu kullanıcılara hitap etmediği ortada olacaktır. Akıllı cihazlar üzerinden internete bağlanma oranı giderek artmakta olduğu günümüzde siz web sitenizden her cihaza uyumlu bir hizmet veremiyorsanız kullanıcıları memnun etmeniz zor gözükmekte. Çünkü her platformda çalışan bir web sitesi işlevselliği ile kullanıcıların aradıklarını rahatça bulmalarını sağlayacak ve web sitesinde daha uzun ama verimli vakit geçirmelerini sağlayacaktır.

Farkınızı ortaya koymak için öncelikle bu basit ancak oldukça önemli adımları atlamamalısınız. Bu aşamaları gerçekleştirdiğiniz takdirde eskisine kıyasla çok daha başarılı bir konumda olacaksınız.

Editör

Yoruma kapalıdır.