Bu kurulum dokümanı Microsoft Office Outlook 2010 sürümü için geçerlidir.

Aşağıdaki adımları dikkatli bir şekilde takip ederek mail hesabınızı yapılandırabilirsiniz, takıldığınız yerde destek almak için bize ulaşabilir teknik destek talep edebilirsiniz.

Bilgisayarımızda kurulu olan Microsoft Office Outlook 2010 programını çalıştıralım ve başlangıç sayfasını ileri butonuna basarak geçelim.

E-Posta hesabı yapılandırmak istiyor musunuz? Sorusuna Evet butonuna basarak devam edelim.

Açılan pencerede “Sunucu ayarlarını veya ek sunucu türlerini el ile yapılandır” seçeneğini seçerek İleri butonuna basalım.

Açılan pencerede “Internet E-Posta” seçeneğini seçerek İleri butonuna basalım.

Açılan penceredeki tüm bilgileri eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra öncelikle Diğer Ayarlar butonuna basarak son ayarlarımızı yapalım. Hesap türünün POP3 seçili olduğundan emin olalım.

Açılan yeni pencerede Giden Sunucu sekmesine gelelim ve Giden sunucum (SMTP) için kimlik doğrulaması gerekiyor kısmını işaretleyelim sonrasında Gelişmiş sekmesine geçerek sunucu kapılarını görseldeki şekilde ayarlayalım.

Gelen sunucusu (POP3) : 110

Giden sunusu (SMTP) : 587

Gerekli işlemleri tamamladıktan sonra Hesap Ayarlarını Sına butonuna basarak işlemi test edelim. Hata olması durumunda ayarlarımızın doğru olduğundan emin olduktan sonra aynı işlemi tekrar yapalım. Tüm işlem başarılı bir şekilde sonuçlandı ise İleri butonuna basarak ayarlarımızı kaydedelim.

Tüm işlemler başarılı bir şekilde sonuçlandıktan sonra artık e-posta hesabımız kullanıma hazırdır.

Editör

Yoruma kapalıdır.