Dijital dünyanın tam olarak içerisinde yaşadığımız günümüzde sosyal medya platformlarında her an çevrimiçi durumdayız. Bunun tam aksini iddia edenler olabilir. Ancak istatistikler hiç de o şekilde değil. 2019 yılı verilerine göre Türkiye’de aktif sosyal medya kullanıcısı 51 milyona ulaşmış durumda. Genç neslin en çok rağbet gösterdiği sosyal medya platformu olan Instagram da azımsanamayacak bir kullanıcı sayısıyla karşımıza çıkıyor.

Instagram’ı gereksiz görenlere kötü haber!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en yaygın olarak kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri Instagram. Dolayısıyla oldukça fazla kullanıcı sayısına sahip durumda. Bu sayı 2019 yılında 34 milyona ulaşmış bulunuyor ve 34 milyon kullanıcısı ile Türkiye en çok Instagram kullanan 6. ülke pozisyonuna gelmiş durumda. Azımsanamayacak kadar yüksek olan bu kullanıcı sayısı ile Instagram markaların göz bebeği haline geldi. Instagram’ı gereksiz bulan ya da bu mecraya yeterince ilgi göstermeyen markalar içinse bu kötü senaryo giderek daha ciddi bir hale geliyor.

Sosyal medyayı sadece bireysel kullanıcıların değil markaların da kullanmaya başlamasıyla beraber bu mecrada yapılan reklam çalışmaları, iş birlikleri giderek arttı. Sadece ürün satışı odaklı olmayan reklamlar tüketicilerin daha fazla ilgisini çekmeye başladı ve marka aidiyetini arttırmada önemli rol oynadı.

Sosyal medyayı kullanarak marka bilinirliğinizi arttırmak elinizde!

Sosyal medyanın yaygın bir şekilde kullanılması markalar ya da yerel işletmeler için de kendilerini gösterebilecekleri bir alan yarattı. Sosyal medya hem yeni müşterilere ulaşmak hem de marka bilinirliğini arttırmak için önemli bir mecra haline geldi. Ürün ve hizmetleri, kurum kültürünü, markalarını diğer markalardan farklı kılan özelliklerini özgürce duyurabilecekleri aynı zamanda müşterileri ile etkileşim halinde kalabilecekleri bir mecrada yer alma imkânı doğmuş oldu.

Aranızda Instagram kullanmayan kaldıysa, gelin konuşalım!

Instagram kullanımı bu kadar artmışken hala markanız için sosyal medya kullanmıyorsanız, sosyal medya yönetimi hizmetimizle tanışmak için görüşmeye bekliyoruz. Sosyal medya yönetimi ücretimizle ilgili teklifimizi alıp inceleyebilir, sosyal medya stratejiniz hakkında görüşmek için ofisimizi ziyaret edebilirsiniz. Markanıza uygun sosyal medya çözümleri için Inteso!

Editör

Bir Yorum yaz