Son zamanlarda web siteleri için oldukça önemli olan SSL Sertifikası kavramı sıkça karşımıza çıkmaya başladı. Peki, ama SSL Sertifikalarının bu kadar önemli olmasının sebebi nedir? SSL Sertifikası web sitenizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini, kredi kart bilgilerini ve diğer pek çok verilerinin şifrelenerek korunmasını sağlayan bir güvenlik sertifikasıdır. 

Bir web sitesinin SSL Sertifikasına sahip olduğunu nereden anlayabiliriz? Ziyaret ettiğiniz web sitelerinin SSL Sertifikasına sahip olup olmadıklarını anlamak için ise Google Chrome kullanırken adres çubuğuna bakmanız yeterli. Bazı web sitelerini ziyaret ettiğinizde adres çubuğunun yeşil renge döndüğünü ve güvenli simgesinin belirdiğini görürsünüz. Bu durum ziyaret ettiğiniz web sitesinin güvenilir olduğunu ve SSL Sertifikası sahibi olduğunu gösterir. Ancak SSL Sertifikası sadece ziyaretçilerin güvenli şekilde sayfayı ziyaret etmelerini sağlamaz. 

SSL Sertifikası başlarda sadece e-ticaret web siteleri için zorunlu, diğer web siteleri için isteğe bağlı durumdaydı. Ancak Google yapmış olduğu açıklama ile e-ticaret siteleri haricindeki diğer web siteleri için de SSL Sertifikasının önemli olduğunu duyurdu. Bununla beraber SSL Sertifikasına sahip olan web sitelerinin organik sıralamalarda öncelikle konuma alınacağını açıklayan Google, özellikle rekabetin yoğun olduğu sektörlerde SSL Sertifikasını zorunlu hale getirmiş oldu. 

Aynı zamanda IOS ve Android cihazlara gelen yazılım güncellemeleri ile de mail haberleşmeleri SSL Sertifikaları üzerinden gerçekleşmeye başladı. Dolayısıyla SSL Sertifikası olmayan web sitelerinde mail ile haberleşme konusunda sıkıntılar yaşanır hale geldi. Bu tür sorunlarla karşılaşmamak ise aslında oldukça basit. SSL Sertifikası satın aldıktan sonra doğru bir şekilde kurulumunun yapılması hem bu sorunların oluşmaması hem de web sitenizin organik sıralamalarda üst sıralarda yer alması için oldukça önemlidir.

Diğer internet hizmetlerinde olduğu gibi SSL Sertifikası için de kurumsal ve güvenilir bir firma ile çalışmanız, sağlıklı bir sonuç almanız için önemlidir. SSL Sertifikası hakkında merak ettiğiniz soruların yanıtını almak ve SSL Sertifikası hizmetimizden yararlanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Editör

Yoruma kapalıdır.