Kullanıcıların arama motorlarında arama yaptıklarında karşısına çıkacak olan web siteleri iki farklı şekilde sıralanır. Bu sıralamalar organik olarak ve reklamlar ile belirlenir. Reklamlar ile üst sıralara çıkmak sektördeki rekabete, reklam optimizasyonu ve reklam bütçesine bağlı iken organik sıralama ise çok farklı şekilde belirlenir. Web sitelerinin organik sıralamalarda üst sıralarda çıkması web sitesinin teknik özellikleri ile doğrudan ilişkilidir. Bunlardan en önemlileri ise web sitesinin özgün tasarıma, özgün yazılıma ve özgün içeriğe sahip olmasıdır.

Web siteleri yapım aşamasında özgün tasarım ve yazılıma sahip olsalar bile içeriklerin yaratıcı ve özgün olmaması durumunda Google botları tarafından bu durum analiz edilecek ve siteniz üst sıralarda yer alamayacaktır. Peki, özgün ve yaratıcı içerik bu kadar önemli ise nasıl yapılmalıdır? Öncelikle web sitenizde yer alan tüm yazılar marka ya da kurumunuz ile alakalı olmalıdır. Sıkça kullanılan anahtar kelimeler web sitesi ve içeriği ile uyumsuz olduğu sürece negatif bir etkiye neden olur. Bu nedenle tüm yazılar hizmetleriniz için özel olarak yazılmalı, kopya içerik olmaması gerekir.

Yaratıcı içeriğin web siteler için öneminden ve sitenize özel olması gerektiğinden bahsettik. Ancak içerik başlığında dikkat etmeniz gerekenler yalnızca bunlarla sınırlı değildir. Web sitenizin birçok sayfası yazı ve görsellerle desteklenerek çalışacak şekilde hazırlanır. Bu sayfalarda kullanıcıların aradıklarını bulabilmeli ve vakit geçirmeleri de Google için önem arz eder. Kısa bir paragraftan oluşan bir yazının okuma süresi de aynı şekilde kısa olacağından kullanıcıları uzun süre bu sayfada tutmak oldukça zordur. Bu nedenle web sitenizde bulunan içeriklerin belirli standartlarda ve uzunlukta olması önemlidir. Böylece kullanıcıların web sitenizde geçirdikleri vakit artacak bu da Google’ın sayfanıza verdiği önemi etkileyecektir.

Yaratıcı ve özgün içerik üretirken dikkat etmeniz gereken önemli bir konu da anahtar kelime kullanımıdır. Her sektörle ilgili kullanıcıların sıklıkla kullandıkları bazı kelime ya da kelime grupları vardır. Bu kelime ya da kelime grupları anahtar kelime olarak adlandırılır. Web sitenizde bulunan yazılarda bu anahtar kelimeleri belirli bir yoğunlukta kullanılması web sitenizin Google tarafından indekslenerek üst sıralarda görünmesine yardımcı olacaktır. 

Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı yaratıcı ve özgün içerik konusunda titiz davranmalı ve uygun bir çalışma yapmalısınız. Unutmamalısınız ki web siteniz için yapacağınız yatırımlar aslında işinize yaptığınız önemli yatırımlardır!

Editör

Yoruma kapalıdır.